Lauantai 11. TOUKOkuuta, Pansio-Perno-Alue

Yhteistyössä: Ruisrock, Me-säätiö, Day Off, FC TPS, Turun Nuori Teatteri, Evolution Arena,  S-market Pansio.

Pansio-Perno -alueella tapahtui toukokuussa 2019, kun Projekti Radikaali jalkautui Pernon koulun kentälle yhteisen tekemisen merkeissä!

Ensimmäistä kertaa järjestetty Lähiöhäppeninki on Projekti Radikaalin, Me-säätiön ja Ruisrockin käynnistämä maksuton ja ikärajaton ulkoilmatapahtuma. Tapahtuman pääesiintyjänä nähtiin maaliskuussa debyyttisinglensä julkaissut laulaja-lauluntekijä Costee. Festaritunnelma hiekkakentällä oli taattu, sillä lava jaettiin iltapäivän aikana useamman nuoren artistin kesken. 

Kotimaisen livemusiikin lisäksi Lähiöhäppeningin kautta haluttiin tarjota nuorille tilaisuus tutustua lähialueen harrastusmahdollisuuksiin ja pitää hauskaa porukalla, hyvässä yhteishengessä. Iltapäivän aikana alueella pyöritettiin maksuttomia workshoppeja, joiden puitteissa pääsi halutessaan kokeilemaan myös itselle vieraampia lajeja. Tarjontaa löytyi aina perinteisestä jalkapallosta e-urheiluun, jenkkifutiksesta teatteriin ja graffititaiteeseen!

Kyseessä ei kuitenkaan ollut pelkkä viihdepläjäys, vaan tapahtumaa järjestäneet nuoret kantavat tärkeää yhteisöllisyyden sanomaa. “Yksilölle on tärkeää saada olla osana jotakin porukkaa, eikä ystävien merkitystä voi vähätellä. Lähiöhäppeninki tuo yhteen monenlaisia nuoria, jotka todellisuudessa tarvitsevat toisiaan”, summaa Johanna Tähti, joka vastasi tapahtuman suunnittelusta yhdessä parinkymmenen muun nuoren kanssa. Me-säätiö ja Ruisrock olivat mukana tukemassa ja kouluttamassa nuoria tapahtumatuotannon saralla.

Lähiöhäppeninki starttasi 11.5. klo 15.00 ja tapahtumapaikkana toimi Pernon koulun hiekkakenttä, osoitteessa Hyrköistentie 26. Meno ja meininki jatkui klo 19.00 asti!